Nyheter

Sydställningar blir Sveriges största privatägda ställningsmontör

Sydställningar är marknadsledande på byggnadsställningar och väderskydd i Sverige. Idag har företaget fler än 170 anställda som dagligen kämpar för att höja säkerhet och standard kring hur byggnadsställningar monteras och används.

Nu har Sydställningar förvärvat HEAB vilket gör Sydställningar till Sverige största privatägda ställningsmontör. Syftet med förvärvet av HEAB är att etablera och stärka sig på marknaden i Skåne och utmed västkusten med omnejd.

– Sydställningar är ett tillväxtföretag. Ambitionen är att växa på ett kontrollerat sätt utan att tappa fokus ifrån de värderingar vi har. Vår tillväxt sker organiskt genom ökad försäljning som beror på att vi utför bra och säkra arbeten. Tillväxt byggs även på att förvärva väl fungerande företag som delar våra värderingar. Vi har gjort förvärv tidigare genom åren och dessa har blivit bra. Jag är därför övertygad om att även detta kommer att bli en bra lösning och att vi tillsammans kommer att bli ett bättre företag för ställningsbranschen i Sverige, säger Jonas Möllebro, VD för Sydställningar.

HEAB byggställningar är precis som Sydställningar ett STIB-auktoriserat företag och har under åren lagt stor vikt på att följa och överträffa gällande normer och regelverk. Säkerhetstänk och utveckling kännetecknar företaget.

– Allt vi gör utgår från människan. Därför är alltid säkerheten det viktigaste för oss. Detta är en bra affär för byggbranschen då vi delar grundläggande värderingar med Sydställningar, kommenterar VD Jimmy Hassel på HEAB affären.

På bilden: Ställning vid Nordic Sugar / Örtofta

Foto: Stefan Fallgren/Creative Army