Nyheter

Snabbväxaren Bygglet – från 7000 till 50 000 användare på 5 år

ANNONS

Projektverktyget Bygglet är ett startup-bolag som växer fort: tre år i rad har Dagens Industri utnämnt Bygglet till Gasell, och 2019 omsatte man över 61,3 miljoner SEK. När Financial Times listade de 30 starkaste bolagen i Norden fanns Bygglet dessutom med. Svensk Byggtidning fick en pratstund med VD Hanna Konyi:

Vad tror du har gjort att Bygglet växer så fort och mycket?

– Vi såg redan från början till att utveckla precis det som våra kunder efterfrågade och behövde. Det skall inte vara ett projekt att driva projekt. Och det skall inte vara krångligt och svårt att vara digital. Vi har också extremt lättillgänglig support, och vi älskar att se när det tar fart för våra kunder i deras verksamhet, säger Hanna.

– Jag tror att det är just vår kundnära approach som har varit nyckeln till framgång. Och i takt med att vi växer, så får också allt fler upp ögonen för oss och vill komma i kontakt. Vi har en hög kundnöjdhet, vilket också gör att många av våra kunder rekommenderar oss.

– En ny roll på Bygglet, som har varit extra viktig för oss, är Produktägarrollen, vilket innebär att vi har en person som tillsammans med kundreferensgrupper prioriterar vår utveckling framåt och ser till att kunderna testar samt är med och kravställer ny funktionalitet. Det som är viktigt för våra kunder blir också alltid bäst för oss som företag!”

Varför ska man välja Bygglet?

– Bygglet underlättar hantverkares vardag tack vare att administrationen blir enkel och inte så tidsödande. De flesta av våra kunder berättar att de blivit minst 50% mer effektiva!

– Vårt projektverktyg är väldigt lättanvänt och används dagligen av 50 000 användare. Medan konkurrenter i första hand siktar in sig på en specifik funktionalitet, ser Bygglet till att firmans alla behov täcks hela vägen från offert till faktura. På sekunder får hantverkaren överblick över sina projekt och företagets resultat. Vi låser inte heller in våra kunder i långa avtalsperioder, vilket flera konkurrenter gör. Erbjuder man ett system som smidigt löser hantverkarens problem, så stannar kunderna ändå!

Vad är på gång framöver?

– I höst fyller vi 10 år och kommer lansera funktionalitet som efterfrågas av EL & VVS branschen (EDI-följesedlar). Vi släpper också en ny app som verkligen kommer flytta kontoret till fickan. Dessutom lanserar vi en ny sajt i början av september för att ytterligare underlätta för våra befintliga och blivande kunder. Bl. a kommer det gå att köpa Bygglet direkt från sajten och inom ett par timmar vara igång!

Bygglet har även lanserat gameshowen​ ByggletChallenge​ i samarbete med sin kund, Trillingbygg AB, som visar hantverkarnas utmaningar i yrkesvardagen.

Läs mer om Bygglet och se alla avsnitt av Bygglet Challenge på:

​​ ​www.bygglet.com