Nyheter

Parafon flyttar till nytt område i Skövde

Parafon, del av ROCKWOOL Group och tillverkare av akustiska lösningar, omlokaliserar sin produktion, sitt lager och kontor till ett nytt område inom Skövde stad. Detta då deras nuvarande hyresavtal nu går mot sitt slut.

Parafon, tillverkare av akustiska lösningar i stenull för väggar och undertak, ägs sedan februari 2020 av företaget ROCKWOOL Group och har under flera decennier haft sin produktionsanläggning i Skövde. Nu går hyresavtalet för deras nuvarande fabrik ut och därför ska de nu omlokalisera hela produktionen, samt lager och kontor, till ett nytt område i staden.

Pär Gustavsson, General Manager hos Parafon, berättar:

– Vi värdesätter vår nära relation med våra medarbetare, Skövde kommun och det lokala samhället. Därför är det ett stort nöje att meddela att vi flyttar till nya lokaler i Skövde.

Han avslutar:

– Med denna förändring kan vi fortsätta att upprätthålla vårt stolta arv som ett lokal-producerat svenskt varumärke, och samtidigt behålla våra kompetenta medarbetare. Dessutom kommer vi att ha förbättrade produktionsförutsättningar, genom den djupa kunskap om akustikundertak som tillförs av Rockfon-Rockwool Group.

Parafons fabrik byggs av den svenska utvecklaren PNP Stålhallar AB, del av Applied Value Group, och kommer att stå klar under hösten 2021.