Nyheter

BMS-närvarodetektorn från ESYLUX

Med BMS-närvarodetektorer i COMPACT-serien presenterar tillverkaren ESYLUX nya lösningar för intelligent ljusstyrning enligt industristandarden DALI-2.

Under drift fungerar de som inmatningsenheter och skickar resultaten från deras rörelse- och ljusgivare samt kommandon från konventionella knappar till styrningen av DALI-systemet. Med varianter med olika detekteringsintervall täcker de alla relevanta applikationer i en byggnad.

Intelligent ljusstyrning enligt den internationella industristandarden DALI står sedan länge för enkel planering och installation. Ytterligare förbättringar har lett till nästa steg i utvecklingen, DALI-2. DALI-2 möjliggör användning av enheter från olika tillverkare, så att användaren kan plocka russinen ur kakan från alla enheter på marknaden.

Beprövad sensorteknik för intelligent ljusstyrning

För närvaro och dagsljusberoende automatisering av ett DALI-2-belysningssystem presenterar ESYLUX nu taknärvarodetektorer PD-C 360/8 BMS DALI-2, PD-C 360/24 BMS DALI-2 och PD-C 360/32 BMS DALI -2. De tillhör ESYLUX framgångsrika COMPACT-serie och har därför rörelse- och ljussensorteknik som redan med stor framgång använts med andra styrgränssnitt i flera år.

I egenskap av så kallad BMS-närvarodetektor (BMS = Building Management System) fungerar de enligt DALI-2-klassificeringer som så kallade inmatningsenheter som skickar sina insamlade data om närvarodetektion och ljusmätning till respektive anläggnings styrningar. Det kan vara ett byggnadsautomationssystem med DALI-2-gränssnitt eller en DALI-2-närvarodetektor i rummet med inbyggd användningskontroll. Alla nya närvarodetektorer har dessutom två ingångar för konventionella, potentialfria knappar vars knappkommandon skickas som DALI-2-kommandon och kan tilldelas fritt till gruppen.

Enkel installation med kompakt hölje

PD-C 360/8 BMS DALI-2 har ett maximalt detekteringsområde på 8 m i diameter. Om man vill täcka in ett större rum med bara en närvarodetektor finns de två andra varianterna med 24 respektive 32 m bevakningsområde och större sensorlins. Precis som resten av COMPACT-serien består de nya närvarodetektorerna av ett tvådelat hölje med sensorhuvud och powerbox för enkel och snabb installation.