Nyheter

Amazon till Värmland?

– Det skulle naturligtvis vara oerhört kul att få presentera det här för Amazon, och jag tror det här skulle passa dom riktigt bra. Samtidigt är det är en lokal som är attraktiv för många olika typer av verksamheter. Återstår att se om det blir ett lager- och logistikcentrum, en tillverkande industri eller något annat, säger Kristoffer Kullberg på Fastighetsbyrån som ansvarar för försäljningen.

Nu är Älvsbyhus fabrikslokaler i Vålberg utanför Karlstad ute till försäljning.

Budgivningsprocess

Lokalen är på drygt 19 000 kvadratmeter och användes fram till och med år 2019 för produktion av småhus. Tomten mäter drygt 150 000 kvadratmeter, vilket ger goda expansionsmöjligheter. Transporterna till och från lokalen underlättas av närheten till E18 och den egna anslutningen till järnvägsnätet. Tomten har dessutom en 550 meter lång strandlinje.

Lokalen säljs inte till ett fast pris, utan köpesumman avgörs i en budgivningsprocess. Taxeringsvärdet är knappt 28 miljoner kronor och det finns pantbrev på 53,9 miljoner kronor.