Nyheter

Passion for patterns

Chhatwal & Jonsson blandar det skandinaviskt svala med varma och jordnära färger som Forrest Green, Sea Blue och Cognac med inspiration från naturen i höstens kollektion. Färg och mönster skapar tillsammans en eklektisk mönsterbild med en ombonad och personlig känsla. Resultatet blir ett uttryck som sträcker sig bortom säsonger och enkelt förnyar interiören i ett rum.

– Vår ambition har sedan starten av Chhatwal & Jonsson varit att skapa textilier som håller över tid och som tillverkas på ett ansvarsfullt sätt för både miljö och människa. Därför designar vi textilier som är lättplacerade, nya mönster som passar den skandinaviska mönsterbilden och som trycks, broderas eller vävs för hand i Indien. Produktionskedjan utvärderas och följs kontinuerligt upp för att bidra till att nå de globala målen om en hållbar utveckling, säger Stig Jonsson Creative Director Chhatwal & Jonsson.

Samtliga kuddar och mattor hos Chhatwal & Jonsson är handtillverkade av skickliga hantverkare som använder traditionella metoder för att trycka, brodera och väva. Material som används är nyazeeländsk ull, ökö-tex certifierad bomullssammet och linne. För mer information se Chhatwal & Jonsson bifogade hållbarhetskalkyl, där arbetet för social och ekologisk hållbarhet redovisas.

Chhatwal & Jonsson är ett Stockholmsbaserat inredningsvarumärke grundat av Stig Jonsson och Geetali Chhatwal Jonsson. Företaget producerar handgjorda textilier, såsom kuddfodral, mattor och sängkläder. Varumärket, som kombinerar skandinavisk design och indiska hantverkstraditioner, kännetecknas av vackra färger, etniska och moderna mönster samt högkvalitativa och gedigna naturmaterial. Chhatwal & Jonsson finns representerat i ett flertal länder.