Nyheter

Nytt koncept där man kan ta del av mäklararvodet

– Vi erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen där alla svenskar kommer kunna ta del av mäklararvodet – hittar du en köpare till objekten vi förmedlar så får du ta del av vårt mäklararvode, likaså om du vet någon som skall sälja sin bostad och du ”tipsar” om oss får du ta del av vårt mäklararvode, säger Per Johansson på Ambassadör Fastighetsmäkleri.

Allt startade för flera år sedan när Per Johansson fick idéen, att få bygga ett nytt koncept med ambassadörer i den roligaste bransch som finns.

– Idéen började egentligen med att mäklare på min dåvarande arbetsplats premierade dem i sitt eget nätverk om de tipsade om nya affärer och jag fick direkt tanken, varför inte göra något ännu större av detta och ge alla en möjlighet att bli ambassadörer där vi direkt ger bort den del av vårt arvode när en ambassadör vidarebefordrar en kontakt som ger en affär?

Det som gjorde att det hela drog ut på tiden var för att Per inte hittade rätt kompanjon. Det var inte förrän 2018 då Per började jobba för Eklund Stockholm New York han mötte sin nuvarande kollega/kompanjon Christian Enström då allting föll på sin rätta plats.

– Det finns några få gånger i ett liv då det verkligen känns helt rätt, detta var verkligen en av dessa gånger, säger Per när han berättar om första mötet med Christian.

– Jag kan inte annat än att hålla med vad Per säger och eftersom vi samarbetar extremt bra ihop och hade en bra idé som sticker ut blev det naturliga steget att starta ett eget fastighetsmäkleri. Eftersom vi har erfarenhet sedan tidigt 2000-tal, arbetat på allt från stora kedjor till små exklusiva/nischade byråer och tagit med erfarenhet från alla dessa samt drivit eget innan vågade vi ta steget till eget. Sedan att vi båda har samma approach till försäljning och service mot kunder, där vi exempelvis båda har 5,0 av 5 i betyg i kundnöjdhet, vilket inte alls är vanligt i den bransch vi jobbar i, gjorde att saken känns ännu mer självklar att vi ska driva tillsammans, tillägger Christian Enström.