Nyheter

Peab använder Dalux när KMA-arbetet på Nya Sjukhusområdet Malmö digitaliseras

I Malmö växer nya sjukhusområdet fram. Peab står för uppförandet av en ny servicebyggnad om 26 000 kvm som kommer effektivisera sjukhusområdets logistik och försörjning samtidigt som den kommer innehålla laboratoriefaciliteter och kontor för Region Skåne. Bygget ställer stora krav på KMA-arbetet och Peab har valt att använda Dalux som digitalt verktyg.

Kerstin Moberg från Peab är KMA-samordnare på Nya Sjukhusområdet Malmö och berättar:

Att kunna dokumentera KMA-arbete direkt ute på plats där arbetet utförs och kontrolleras är guld värt och kommer förenkla allas arbete,  berättar Kerstin och fortsätter:

Vi är bara i början av projektet men Dalux har redan blivit mitt nya favoritverktyg. Vi började med skyddsronderna och har fått till den biten bra tycker vi. Nu är det dags att implementera Dalux för fler arbetsuppgifter också.

I byggproduktion används Dalux på en mängd områden utöver skyddsronder. Några exempel är avvikelser, egenkontroller och miljöronder. Från Dalux kontor i Malmö berättar Nina Lindén:

Framför allt tycker vi ju det är kul att Peab har valt Dalux till sin del av Region Skånes projekt Nya Sjukhusområdet Malmö. Det tar vi som ett kvitto på att vi har en bra lösning. Det är också en bekräftelse på att vi är inne i en stark tillväxtfas med över 10 000 användare i Sverige på mer än 1 000 byggplatser.

En av dessa är alltså Nya Sjukhusområdet i Malmö där bygget börjar ta fart. Kerstin Moberg rundar av:

– Mitt bästa tips till andra som vill implementera Dalux i byggproduktion är att inte vara rädd för att sätta i gång och göra lite fel först. Börja med ett avgränsat område som till exempel skyddsronder. Det blir mer överblickbart och man får en bra erfarenhetsbas innan man sprider ut systemet till andra områden.

Dalux är en marknadsledare inom 3D-baserat systemstöd för byggbranschens digitalisering och mjukvaran används dagligen av 40 000 hantverkare i Norden. Dalux har kontor i Stockholm, Malmö samt övriga Norden och Europa.