Nyheter

Nya hyresvärdssamarbeten i Uppsala

Bostadsförmedlingen i Uppsala har inlett samarbete med ytterligare tre nya hyresvärdar. Det rör sig om K2A, S&E Johanssons Fastigheter och Odensum. Dessutom stundar spännande nyproduktion hos en redan befintlig hyresvärd.

Tidigare i år skrev bostadsförmedlingen om ett nytt projekt i Bredsand. Nybyggda bostäder belägna intill Mälaren, endast 5 kilometer från Enköpings centrum. K2A har klivit in som nya ägare till projektet och inflyttningsstart planeras till hösten 2020. Samarbetet mellan K2A och bostadsförmedlingen innebär att den som är intresserad, precis som planerat, kommer kunna söka bostäderna via bostadsförmedlingens webbsida.

S&E Johanssons Fastigheter kan erbjuda befintligt bostadsbestånd fördelat på områdena Fanna och Grillby. 35 respektive 18 familjevänliga hyreslägenheter innebär ännu bättre möjligheter för regionens bostadssökande att hitta sitt nästa drömboende. Dessa bostäder kommer att publiceras löpande i takt med att de blir lediga.

Strax öster om Enköping ligger det idylliska samhället Skolsta. Här återfinns bland annat 16 stycken hyreslägenheter, naturligt anpassade efter såväl människa som natur. Projektet stod klart för cirka ett år sedan och Odensum har nu tagit över driften från Hallbergshus.

Hallbergshus, som sedan tidigare samarbetar med bostadsförmedlingen, är i sin tur aktuella med nya hyresbostäder. Precis som för S&E Johanssons Fastigheter ligger fokus på Grillby. Det växande samhället lämpar sig utmärkt för den växande familjen, och så gör även de nya bostäderna från Hallbergshus där dubbla badrum och carport bara är några av bekvämligheterna som erbjuds.

Totalt samarbetar bostadsförmedlingen med 33 hyresvärdar i regionen. Fler samarbetande hyresvärdar leder till ett växande bostadsutbud för regionens bostadssökande. Fram till och med maj har bostadsförmedlingen under 2020 förmedlat bostäder åt 24 av de anslutna hyresvärdarna.