Nyheter

Bra rengöringsvanor på arbetsplatsen motverkar slöseri med tid och resurser

Rengöringsrutinerna på en arbetsplats påverkar inte bara hygiennivån, utan det har även inflytande på faktorer som halkmotstånd och intrycket som kunder och gäster får av lokalerna. För att göra det så enkelt som möjligt för dig att säkra en effektiv städning har golvtillverkaren Altro precis gjort en uppgraderad rengöringsguide tillgänglig online.

Det finns goda anledningar till att prioritera rengöring och säkra en hög hygiennivå på arbetsplatsen, särskilt i dessa tider. Det minskar bland annat risken för infektioner och därmed även sjukfrånvaron. Men bra städvanor påverkar även säkerheten när man dagligen går på golvet, medan frekvensen och effektiviteten av städningen har inflytande på det intryck som kunder och gäster får av verksamhetens lokaler.

Det förklarar Altro, tillverkare av stegsäkra golv till bland annat kommersiella kök och hälso- och sjukvårdssektorn.

Effektiv rengöring är enkel att uppnå

För Altro är effektiva rengöringsmöjligheter i fokus, både när det gäller produktutveckling samt den dagliga kundsupporten. Och senast har företaget gjort en uppgraderad städguide tillgänglig online. Nu kan man enkelt hitta information om välbeprövade lösningar på de typiska utmaningarna som uppstår, oavsett vilken lokal det handlar om – allt från badhus till storkök. Michael Persson förklarar:

– Den goda nyheten är att effektiv städning är enkel att uppnå. Men det beror på den tillgängliga tiden, utrustningen och rengöringsprodukterna som städteamet kan använda, liksom storleken på de områden de städar.

Han fortsätter:

– Guiden erbjuder information om hur man hanterar olika föroreningar, fördelarna med olika rengöringsprodukter och vilka situationer de olika städmetoderna är bäst lämpade för. På detta sätt kan guiden hjälpa till att minska slöseri med både tid och resurser.

Felaktig rengöring skapar fler problem än vad den löser

En av de typiska utmaningarna som Altro ofta hör om är ansamlingen av tvättmedel på golvet, vilket har resulterat i missfärgningar. Orsaken är oftast att vattnet inte sköljs ordentligt eller att tvättmedlet inte späds ut som det ska. Det finns därmed en risk att det lämnas kvar en ”film” av samlat tvättmedel på golvet, vilket både kan minska halkmotståndet och locka till sig föroreningar som i sin tur kan skapa en grogrund för tillväxt av mikroorganismer.

– Och det är precis motsatsen till vad du vill uppnå. Därför är det viktigt att se till att rengöringen görs på rätt sätt så att den inte skapar fler problem än den löser, avslutar Michael Persson.