Nyheter

Produktnyhet från Norgips: ”Spika gips i stålregel”

Det unika, patenterade, systemet Nail It Indoor ersätter skruvningen med specialdyckert och ger det mest effektiva och ergonomiska montaget av gipsskivor.

Minskar montagetiden

Genom att byta skruv och standardgips mot specialdyckert och den enormt starka Ultraboard kan du spara stora mängder av tid. Ultraboard-skivan skarvas i fält med skarvlisten Bondfiller och spikas med spikpistol i en unik regel och skena med dubbelvikta flänsar.

Brett samarbete

Nail it indoor är framtaget genom ett långt utvecklingsprojekt i samarbete mellan Norgips, Knauf och innovatören bakom tekniken, Atricon AB.

-­ För att skapa ett komplett system har vi ingått ett samarbete med ESSVE som levererar gasdriven dyckertpistol och ståldyckert. Dyckertpistolen är utvecklad i samarbete med hantverkare och är både slitstark och ergonomisk. Ståldyckerten är anpassad för montage av Ultraboard, säger Mikael Blomgren, Marknadsdirektör på Norgips.

Flera fördelar

Det är inte bara montagetiden som påverkas positivt med Nail It Indoor. Systemet gör montaget mycket enkelt och innebär förbättrad ergonomi för montören. Med den effektivitet som systemet innebär kan fler montage utföras under samma tid som tidigare. Nail It Indoor gör dessutom även miljön en tjänst.

Filosofin bakom ger miljöfördelar

Tanken bakom Nail it systemet att undvika att bygga väggen i flera lager. Nail it indoor ger dig de egenskaper de flesta innerväggar behöver, inklusive skruvfäste, men med minskad materialåtgång och snabbare montage.

– Minskat material ger miljöfördelar på flera plan och tack vare skarv i fält minskar även spillet av skivmaterial. Över tid gör det stor skillnad för miljön, fortsätter Mikael Blomgren.