Nyheter

Allt fler svenska aktörer i byggbranschen börjar använda mjukvaran Gemini Terräng

– Vi ser en tydlig ökning bland entreprenörer och mätkonsulter, börjar Joakim Jansson, ansvarig för Powel Construction i Sverige. Programmet används av entreprenörer, projektörer samt beställare och har på sistone växt starkt utanför Norge, särskilt i Sverige.

30-årig historia på marknaden

Gemini Terräng är ett norskutvecklat program med en över 30-årig historia på marknaden. Med den erfarenheten har Gemini Terräng kunnat bidra till utvecklingen av branschen över tid. Bland annat inom standarden för mängdberäkning och dokumentation i Norge.

Powel och Powel Construction är en del av Volue koncernen som fokuserar på utveckling av mjukvara på flera marknader som väg och infrastruktur, energi och offentlig sektor. Volue har 500 anställda och en omsättning på 800 MNOK.

– Återkopplingen från våra svenska användare är att de är mycket nöjda med Gemini Terräng. Framförallt ser de stora fördelar när det kommer till mängdberäkning och visualisering. De påpekar även att det är avsevärt enklare att skapa en bra struktur och spårbarhet i programmet. Speciellt när projekten blir stora och komplicerade, fortsätter Joakim Jansson.

För den svenska marknaden har programmet försetts med de verktyg som behövs för att möta kraven från svenska beställare som Trafikverket, kommuner och landsting samt privata aktörer.

Stöd av svenska och internationella filformat

Powel Construction samarbetar kontinuerligt med marknadens ledande aktörer för att Gemini Terrängs stöd av svenska och internationella filformat lever upp till branschaktörernas aktuella behov. Samarbetet med tillverkare av maskinstyrningssystem och mätningsteknisk utrustning har bland annat resulterat i ett brett stöd av format som används inom det mätningstekniska yrket.

– Mycket tack vare att vi har en egen utvecklingsavdelning på 25 personer gör att vi kan vara lyhörda mot våra kunder och se till att Gemini Terräng stödjer det som är aktuellt för branschen och aktörerna i Sverige, tillägger Joakim.