Nyheter

2019 var MVB:s starkaste år hittills

MVB-koncernen kan se tillbaka på ännu ett fantastiskt år. Faktureringen 2019 slutade på över 3,1 miljarder kronor och vinst efter finansiella poster landade på 170 miljoner kronor.

Siffrorna är MVB:s bästa under dess femtioåriga historia.

– Resultatet är fantastiskt! Våra tre regioner har haft fin tillväxt och alla avslutar året med positiva resultat.Vår position på marknaden som en förtroendeingivande samarbetspartner har stärkts och resulterat i många nya ingångna avtal. Med en välfylld orderstock, stabil soliditet och god likviditet har vi ett bra utgångsläge inför kommande år. Det känns tryggt, framförallt i dessa tider när vi inte till fullo vet marknadseffekterna av coronaviruset eller dess inverkan på samhället i stort, säger MVB:s styrelseordförande Sture Kullman.

MVB har under 2019 avslutat och överlämnat många projekt bland annat flera skolor och idrottshallar såsom Småbarnsskolan i Göteborg, Hjorthagshallen i Stockholm och Glänningeskolan i Laholm.

Den senare blev nominerad till Årets Bygge 2020.

Under året har man även vunnit och påbörjat många nya större projekt, däribland ett femårigt samarbetsavtal med Vänersborgsbostäder, kontorshuset Eden i Malmö åt Kungsleden samt nybyggnad av ett kontorshus till ICA Fastigheter i Stockholm.