Nyheter

”Coronakit” till alla Riksbyggens Bonum seniorboenden

Riksbyggen delar ut ett ”Coronakit” med bland annat handsprit och tvål i rejäla förpackningar till boende i Bonum seniorboende. Paketet innehåller också tips på träning som fungerar bra i coronatider och Riksbyggens Bonumvärdar bistår med hjälp kring inköp av mat online och tips på sociala aktiviteter.

– Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Från Riksbyggens sida vill vi både bidra med att underlätta vardagen med praktiska ting för de boende men också göra tillvaron lite roligare och tryggare i coronatider, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen har inriktat sina insatser för Bonum seniorboende inom fem områden:

  • Hygien
  • Motion
  • Städ
  • Inköp online
  • Sociala kontakter online

– Riksbyggen har förstärkt städningen i våra Bonumföreningar och de kommer att städas upp till fem gånger i veckan fram till och med sommaren. Motion är viktigt för välbefinnandet och därför har vi tagit fram ett särskilt träningsprogram anpassat för äldre, allt lättförpackat för att övningarna ska kunna klaras av hemma. Om Folkhälsomyndigheten rekommenderar social avhållsamhet under längre tid än så, så fortsätter våra initiativ, säger Tobias Dysenius.