Nyheter

Effektiva processer är ett måste för byggföretag

– En gemensam informationsmodell för samtliga aktiviteter i ett byggprojekt gör att effektiva processer blir möjliga. Det är poängen med Unit4 MAP, säger Mats Amboldt produktansvarig på Unit4.

Det står allt mer klart att effektiva processer är på väg att bli en självklarhet för de byggföretag som vill leva vidare med framgång. Grunden för sådana processer är en enhetlig informationsmodell, vilket gör det möjligt att skapa ett sömlöst flöde av aktiviteter under ett och samma mjukvaruparaply.

Det finns tre starka skäl till den här pågående förändringen av byggbranschen och de hänger tätt ihop:

– Ständigt ökande krav på effektivisering och automatisering internt i byggprojekten, för att säkerställa rimlig lönsamhet i en konkursutsatt bransch.

– Kunder som kräver enhetlig och standardiserad rapportering och presentation av förslag.

– Förmodat ökade regulatoriska krav, vilka redan givit sig till känna i till exempel Storbritannien.

På Unit4 har man en lösning: systemet Unit4 MAP.

Det är en helhetslösning för anbudshantering och byggprojektstyrning. Det består av tätt integrerade moduler för kalkylering, kostnadsstyrning och inköp. MAP är dessutom integrerat med andra lösningar, såsom affärssystemet Business World

Unit4 MAP är en sammanhållen lösning för byggföretag med moduler som sömlöst flyter in i varandra, i takt med att ett byggprojekt rör sig framåt. Allt detta blir möjligt tack vare en gemensam databas för samtliga moduler för varje projekt.