Nyheter

RÖSTSTYR GOLVVÄRME OCH VATTENFELSBRYTARE MED GOOGLE HOME

Nu går det att koppla ihop appen LK AtHome med Google Home för att enkelt styra LK Golvvärme* och LK Vattenfelsbrytare*. Med Google Home Assistant kan du även ge röstkommandon för att ändra temperaturen, öppna och stänga vattnet samt få aktuell och inställd temperatur.

Google Home Assistant fungerar i mobila enheter från Android och Apple och med Google Home röstassistent. I appen sorterar du sedan in dina LK-produkter så att du får en översikt tillsammans med eventuella övriga installerade smarta hem-system.

– Det jag gillar med denna nyhet är att jag kan utöka min hemmaautomation. Jag kan enkelt på distans och genom röststyrning styra uppvärmningen av mitt hus samtidigt som att jag kan stänga av vattnet, säger Stefan Samuelsson, som är en av de första användarna som har kopplat ihop LK Webserver och Google Home.

Exempel på röstkommandon:

  • Hej Google, vad är temperaturen i vardagsrum?
  • Hej Google, ställ in värmen i kök på 21 grader.
  • Hej Google, stäng av vattnet.

För att kunna använda Google Assistant krävs det att tillbehöret LK Webserver finns installerad i ditt system. För installation av webbservern, följ anvisningen som är bipackad produkten eller ladda ner anvisningen på hemsidan www.lksystems.se.

*Gäller LK Golvvärme (ICS.2) och LK Vattenfelsbrytare WSS.