Nyheter

Hilti lanserar BIM to Field

Hilti går in som projekteringspartner i branschen och lanserar nu en produktiv utsättningslösning, Hilti PLT 300.

Hilti har de senaste åren tagit uppdrag som projektör av detaljer på installationsupphängningar, brandtätningar samt underkonstruktioner för fasad och infästningar. Med nya utsättningsverktyget PLT 300 är det nu möjligt att överföra projekterade detaljer till det verkliga bygget redan efter en kortare introduktion av verktyget.

Med hjälp av PLT 300 så blir det nu möjligt att göra utsättningarna enklare och tillsammans med en detaljprojektering av installationsupphängningar och infästningar av Hilti så kan man proaktivt göra utsättningarna så att disciplinerna på bygget minskar krockar och kan jobba självständigt, kommenterar Martin W Lundgren, Business Developer på Hilti Svenska AB.

BIM – byggbranschens väg in i digitalisering

Digitaliseringen slår upp nya dörrar inom byggbranschen och kan medföra kraftfulla fördelar för de företag som väljer att utvecklas i samma riktning.

Normalt så ser vi inte att man detaljprojekterar installationsupphängningar, vilket skapar mycket krockar på arbetsplatserna. Jag ser BIM to Field som en konkret nytta man kan få om man väljer att gå längre i projekteringen och därigenom sänka totalkostnaderna, det är något som vi upplever att fler och fler kunder är intresserade av, säger Daniel Wallner, Engineering Manager Syd på Hilti Svenska AB.

Med denna produkt breddar Hilti sitt utbud och blir utöver en professionell materialleverantör även en projekteringspartner till byggherrar, konsulter och entreprenörer.