Nyheter

Structor växer i Uppsala

Sofia Monokrousou och Tobias Johansson har anslutit till Structor Uppsala AB. Sofia har sin specialisering som infrastrukturprojektör framförallt inom väg och Tobias inom VA- och dagvattenhantering. Båda kommer närmast från WSP i Uppsala. Med Sofia och Tobias befäster bolaget ytterligare sin position som ett ledande specialistbolag i regionen.
Sofia är utbildad infrastrukturingenjör i Grekland och har en MBA från University of Leicester i England. Hon har närmare 15 års erfarenhet som projektör inom infrastruktur och väg i Sverige, med uppdrag för bland annat Trafikverket och kommuner.
– Structor Uppsala känns som rätt val för mig. De ligger i teknisk framkant och jag har märkt att det finns stor frihet och en stark sammanhållning i bolaget,” säger Sofia Monokrousou.

Tobias är civilingenjör inom miljö- och vattenteknik och har arbetat i stora och små exploateringsprojekt som VA-projektör, utredare och ledningssamordnare för bland annat Trafikverket, kommuner och privata beställare.

– Det känns kul att ta steget till Structor Uppsala, ett mindre bolag i en större grupp med stor expertkompetens och varierande uppdrag. Jag ser fram emot att bidra med min kompetens och jag ska börja med projekteringen för ett nytt akutsjukhus i Västerås, säger Tobias Johansson.

– Vi hälsar Sofia och Tobias varmt välkomna till oss. Vårt bolag har växt stadigt sedan starten 2009 och vi har också bidragit till uppstarten av två syskonbolag här i Uppsala med inriktning mot vatten och miljö samt projektledning, säger Anders Metzén, vd för Structor Uppsala AB.

Bild av Gerd Altmann