Nyheter

Fastighetsägarna: ”Regeringen behöver ge besked om hyresstödspaketet”

Fastighetsbranschen har tillsammans med Visita och Svensk Handel välkomnat statens hyresstödspaket. Fastighetsägarnas position är tydlig, det är bra och nödvändigt att staten ger stöd till branscher som drabbas särskilt hårt av coronakrisen, skriver Fastighetsägarna i ett pressmeddelande

Regeringen har aviserat ett hyresstödspaket på 5 miljarder kronor för andra kvartalet riktat till hyresgäster i krisbranscher. Stödet ska kanaliseras via fastighetsägarna. Många fastighetsägare har redan vidtagit åtgärder för att stötta sina lokalhyresgäster och är beredda att bidra mer

– Hela 9 av 10 av landets fastighetsägare är småföretagare och bostadsrättsföreningar vars enda intäkt är hyran. De oroas redan i dag över att inom kort stå med tomma, kostnadskrävande lokaler, utan intäkter. De behöver därför ett tydligt besked av regeringen, säger Reinhold Lennebo, VD för Fastighetsägarna Sverige.

– Regeringen lägger i och med paketet ett stort ansvar på fastighetsägarna att hantera offentliga medel som ska stötta lokalhyresgästerna. Våra medlemmar behöver därför tydliga besked om hur och när stödet får användas för att kunna fatta beslut som funkar för dem och deras hyresgäster, säger Reinhold Lennebo.

– Det finns en stor vilja bland fastighetsägare att försöka hjälpa sina kunder. Många fastighetsägare har redan gått över till månadsinbetalningar, ger olika former av uppskov, hyresreduktion och hyresfria perioder för att underlätta för sina lokalhyresgäster, säger Reinhold Lennebo.