Nyheter

HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index

För tredje året i rad är HSB branschvinnare i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. Drygt 22 000 svenskar har utsett HSB till det mest hållbara varumärket i kategorin bostäder.

– Vi jobbar hållbart och med hållbarhet dagligen, och det är därför vi får en sådan här utmärkelse, säger Pär Hammarberg, regionchef syd för HSB ProjektPartner.

Sustainable Brand Index korar Sveriges mest hållbara varumärken sedan 2011. I årets undersökning har 21 640 respondenter i åldrarna 16–75 år från hela Sverige intervjuats om hur hållbara välkända varumärken är.

HSBs hållbarhetsarbete bedrivs på många nivåer samtidigt för att minimera miljöpåverkan från både byggande och boende. Till exempel har HSB ett hållbarhetsindex som fångar upp helheten. I princip mäts allt som kan ha en miljöpåverkan. En viktig del i det egna hållbarhetsindexet är miljöcertifiering med miljöbyggnad.

HSB verkar också för ett hållbart samhälle genom olika sociala aspekter, bland annat i området Sorgenfri i Malmö, där HSB bygger samman ett kvarter med 107 lägenheter med blandade boendeformer.

– Det blir en gemensam innergård öppen för alla att använda och med naturliga mötesplatser för boende oavsett upplåtelseform. Det är ett bra exempel på social hållbarhet tycker jag, avslutar Pär Hammarberg.

HSBs kommande bostäder i Sorgenfri består av bostadsrättsföreningen Konduktören med 55 lägenheter och de 52 hyreslägenheterna i kvarteret Spiggan. Inflyttning sker preliminärt från december 2020.