Nyheter

Nya möjligheter vid husbesiktningar

Anticimex anpassar hur husbesiktningar genomförs. Istället för fysiska möten erbjuds nu fler digitala möjligheter. Livemöten via Skype-video och kostnadsfri telefongenomgång av besiktningen.

Trots oro och ändrade livsomständigheter fortsätter vardagen. Människor måste fortfarande ha någonstans att bo. Möjligheten att köpa eller sälja ett hus är viktig för många.

– För oss på Anticimex är det viktigt att värna både om våra kunders och våra medarbetares hälsa, säger Johanna Lindström, expert husbesiktningar och byggnadsmiljö. Samtidigt är det många som förlitar sig på våra tjänster

För den som ska sälja sitt hus kan Anticimex genomföra besiktningen utan att säljaren själv är hemma eller behöver möta besiktningsteknikern.

– Säljaren kan också öppna för oss, men sedan gå på en promenad eller pyssla i trädgården medan vi är inomhus och gör besiktningen, säger Johanna Lindström.

För husköparen finns en omfattande undersökningsplikt. Det innebär att man ska undersöka huset ordentligt innan köpet.

– För husköparen kan vi nu även erbjuda en genomgång via Skype. Då går vår tekniker igenom huset och i ett videosamtal visar kunden vad man har upptäckt i besiktningen, säger Johanna Lindström.