Nyheter

Skanska bygger ny kommersiell kontorsbyggnad i London

Skanska har tecknat avtal med Great Elm Assets Limited, i samarbete med Old Park Lane Management Limited och dess utvecklingspartner CO—RE, om att bygga den kommersiella kontorsbyggnaden 20 Ropemaker Street i centrala London, Storbritannien.

Kontraktet är värt GBP 240 M, cirka 3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det första kvartalet 2020.

Projektet omfattar cirka 39 000 kvadratmeter kontorsytor samt 1 100 kvadratmeter detaljhandelsutrymmen på markplan. Som en del av projektet kommer mekaniska, elektriska och VVS-tjänster att installeras i den 25 våningar höga byggnaden.

Projektet avser att uppnå certifieringarna BREEAM ‘Outstanding’ och WELL Building Standard Version 2 – Platinum.

Byggnationen kommer att starta under det första kvartalet 2020 och ska vaara slutförd under inledningen av 2023.

Bild: Skanska