Nyheter

Ifö Electric vinner Föreningen Hemljus Designpris

För andra året delas Föreningen Hemljus prestigefyllda designpris ut. Vinnare av 2020 års pris är Ifö Electric för sin produktserie Ohm, som designats av Johan Kauppi och Nina Kauppi.

Idag använder hembelysningsbranschen ofta professionella formgivare för att utveckla sina kollektioner. Det är en utveckling som Föreningen Hemljus vill stödja, och instiftade därför 2019 ett helt nytt designpris. Priset delas årligen ut till en designlampa/lampserie som är kopplad till en namngiven formgivare.

Den vinnande produkten Ohm är en belysningsserie som inspirerats av porslinisolatorer, som var en av de första elektrotekniska produkterna som tillverkades av Ifö i början av 1900-talet. Ohm består av porslinarmaturer för användning både inomhus och utomhus – på väggar, tak och bord.

Motiveringen till vinnaren av Föreningen Hemljus Designpris 2020 lyder:

”Med en tidlös design har man skapat ett fint tillägg till sortimentet. Med sina rena, sobra former passar produktserien i de flesta miljöer. Tack vare mycket bra materialval präglas serien av en exklusiv känsla av hantverk och tradition. En framtida storsäljare.”

Årets juryn bestod av:
Kai Piippo, ljusdesigner och designchef på ÅF
Ulrika Gabrielsson Kantermo, sortimentsansvarig på Norrmalms El
Hemljus vd Mikael Castanius

– Vi är så glada och stolta för Hemljus designpris, säger Annika Bengtsson, marknadskoordinator Ifö Electric. Samarbetet med Kauppi & Kauppi har varit oerhört givande och roligt och mottagandet Ohm har fått både nationellt och internationellt har varit helt fantastiskt!

Prisutdelningen ägde rum på Stockholm Furniture & Light Fair den 4 februari 2020.

Mer information om belysningsserien Ohm: www.ifoelectric.com/ohm.html

Om Hemljus:
Hemljus är branschföreningen för landets ledande leverantörer av hembelysningsprodukter. Föreningen arbetar, bland annat med tips och idéer om hur du kan ljussätta ditt hem.

Bilden:
Nina och Johan Kauppi med den vinnande armaturen Ohm.