Nyheter

Hemnet för hyreslägenheter

HomeQ ska samla alla hyreslägenheter i Sverige på en och samma plats, i år storsatsar de i Stockholm. HomeQ finns i dag i drygt 40 städer med 70 000 ansluta lägenheter och ungefär 220 000 personer står i kö.

Utmanaren HomeQ vill samla alla bostadsköer och fastighetsbolag på ett och samma ställe, helt kostnadsfritt för de som använder tjänsten. Nu satsar bolaget på att etablera sig i Stockholm, där de ser sig som ett komplement till den kommunala bostadskön. Hadi Kurda, vd och grundare till HomeQ, uppger att den genomsnittliga kötiden i Stockholm via HomeQ ligger på ett år och tio månader.

– Egentligen är det bara Stockholm som har en kommunal bostadskö. Större delen av landet har ju ingenting, det är totalt fragmenterat, säger Kurda.

HomeQ har som mål att gå med vinst om två år. Det här framgår i ett inslag i EFN Ekonomikanalen.

Se hela inslaget här (4:21 min, nytt fönster)

Bilden:
Bostäder.
Bild: EFN Ekonomikanalen