Nyheter

Peab bygger hyreslägenheter i Borås

Peab har fått uppdraget att bygga hyreslägenheter i området Regementsstaden i Borås. Beställare är det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås och kontraktssumman uppgår till 194 MSEK.

Projektet Kasernen omfattar nyproduktion av 144 hyreslägenheter uppdelat på fyra byggnader. Husen byggs i sju våningar med underliggande garage.

– Regementsstaden är ett unikt område i Borås då det är det enda oexploaterade området med så pass nära in till stadskärnan och kommunikationer. Vi bygger, och har redan byggt, bostadsrätter och det ska bli väldigt kul att även bygga hyresrätter åt det kommunala bostadsbolaget här i Borås nya stadsdel, säger Stefan Lindvert, Peabs arbetschef i Borås.

– Husen har en tydlig miljöprofilering med bland annat solceller på taket för elproduktion som våra hyresgäster får ta del av, säger Bengt Engberg, VD på AB Bostäder i Borås.

Uppdraget är en totalentreprenad. Byggstart sker under sommaren 2020 och inflyttning är beräknad till hösten 2022.

– En av Peabs styrkor i ett projekt som detta är vår mångåriga erfarenhet av kostnadseffektiv bostadsproduktion med stor repetitionseffekt. Kasernen är ett mycket bra exempel på detta, säger Stefan Lindvert.

Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.

Bild: Carbonwhite