Nyheter

QTF avgasar Riksbyggenförening i Karlshamn

Brf Karlshamnshus nr 9 hade haft problem med läckage från sönderrostade radiatorledningar och kontaktade QTF som avgasade och renade värmesystemet för att få bukt med korrosionsproblemen och samtidigt göra systemvätskan energieffektiv. Syrenivån på 2,88 mg/liter systemvätska avgasades snabbt ner till 0,33 mg/liter och magnetit filtrerades bort.

– Vi tog 160 liter gaser och magnetit ur systemvätskan, säger Mats Sturesson, ordförande i föreningen.

Investeringen betald på mindre än två år

När marknadschefen för Karlshamn Energi AB senare ringde och frågade vad föreningen gjort med sin energiförbrukning var Mats först frågande. Då fick han veta att föreningen hade sänkt sin förbrukning med en effekttariff.

– Den minskade kostnaden betalade hela investeringen på mindre än två år, så det är ju ren vinst, säger Mats Sturesson.

Två sätt att hålla nere avgifterna där man bor

Vattenförbrukningen och energiförbrukningen är de två sätt man kan minska sina kostnader i föreningen konstaterar Mats. Föreningen jobbar aktivt med energifrågor och har satt upp 65 kW solpaneler, bytt ut alla lysrör i trapphusen till LED-lampor och avgasat och renat värmesystemet.

Miljösatsningar gagnar oss själva och våra barn

Genom att satsa på energibesparande åtgärder känner vi att vi tillför värde till miljön. Allt vad det gäller just miljösatsningar, det gagnar oss själva och våra barn, säger Mats Sturesson från Karlshamnshus nr 9.

Se film här:

Bild: QTF