Nyheter

Örnsköldsviks kommun tackar markägare

Markägare som upplåter privat mark till det rörliga friluftslivet uppmärksammas med hockeymatch.

Örnsköldsviks kommun har vid tre tillfällen fått utmärkelsen Sveriges friluftskommun. Allt fler besökare lockas till vår fantastiska och unika natur, som erbjuder stora möjligheter till aktiviteter och utflyktsmål, både i skärgård och på land.

För att tacka alla markägare som upplåter mark till kommunens leder, rastplatser, vindskydd m.m. och därmed bidrar till ett rikt friluftsliv bjuder Örnsköldsviks kommun, tillsammans med Höga Kusten Destinationsutveckling in markägare till en hockeymatch i Fjällräven Center 5 februari 2020.

– Örnsköldsviks kommun har tusentals markägare som alla ställer sin mark till förfogande. Vi vill med denna inbjudan visa vår stora tacksamhet och hoppas att så många som möjligt vill komma och träffa oss och heja fram Modo till en vinst, säger Mikael Vestman, friluftskonsulent, Örnsköldsviks kommun.

Höga kusten är en av Sveriges snabbast växande destinationer där antalet gästnätter ökat med 56 procent mellan 2010 och 2018.

– Naturturismen är en stor tillgång och betyder oerhört mycket för Höga kusten. Att våra markägare tillgängliggör naturområden för våra turister och medborgare är en viktig möjliggörare för att utveckla friluftslivet¸ öka områdets attraktionskraft som besöksmål och skapar i en förlängning fler arbetsställen inom besöksnäringen, säger Cecilia Lideskog, utvecklingsstrateg, Höga Kusten Destinationsutveckling.

Bilden:
Rastplats på Vikbottberget, Örnsköldsviks kommun.
Bild: Örnsköldsviks kommun