Nyheter

Nu växer nya Scandic Borlänge fram

Under vintern 2019 inleder Scandic Borlänge en omfattande renovering som inkluderar såväl nya rum som en totalrenovering av samtliga befintliga rum. Renoveringen, som ska svara mot tillväxten i regionen,påbörjas under december och väntas stå klart under 2021.

– Det här ser vi verkligen fram emot, när renoveringen är klar kommer den att spegla den fina servicen som vi erbjuder på Scandic Borlänge. Vi kommer även ha en kapacitet som svarar bättre mot tillväxten i regionen. Både inom besöksnäringen och näringslivet, säger Joakim Lempiäinen, hotelldirektör Scandic Borlänge och Scandic Falun.

Borlänge med omnejd ses som en framtidsort vad gäller besöksnäring och företagande. Inom turistnäringen finns idag både pärlor i omgivningen som ännu inte fått genomslag samt förslag på utveckling av destinationer. Kommunen har även tagit fram ett 100-punktsprogram där man bland annat avser göra satsningar för ett gott företagsklimat så att fler företag, inom olika branscher, ska kunna utvecklas och växa.

– Detta sammantaget gör att Scandic ser Borlänge som en naturlig plats att positionera sig i Dalarna och vi tror fortsatt på marknaden och regionen. Högskolan flyttar nu även in till centrum och det kommer att skapa en härlig atmosfär och bidra till mer liv och rörelse i stadskärnan, säger Joakim Lempiäinen.

Scandic Borlänge byggdes 1975 och har idag 141 rum. Hotellet ligger mitt i city, nära centralstationen och en kort bilresa ifrån Romme Alpin. Efter renoveringen kommer hotellet erbjuda 154 rum med sammanlagt 543 bäddar. Renoveringen innefattar även en ny konferensvåning på cirka 500 kvadratmeter med nio möteslokaler och en maxkapacitet på 240 gäster. Även restaurang, lobby och reception kommer att få nya fräscha kostymer i samband med renoveringen som väntas stå klar under 2021.

Bild: Scandic