Nyheter

Kjellgren Kaminsky renoverar Fristads showroom

Hur skapar man ett showroom där kunder och medarbetare gärna dröjer sig kvar? Det är frågan
som Kjellgren Kaminsky utgått från när de designat all interiör till showroomet i Fristads nya
huvudkontor. Projektet som också innefattar inredning av personalmatsalen står nu klart.
Svaret på frågan visar sig i special ritad inredning som framhäver företagets produkter,
naturmaterial och återbruk av textiler.

Efter drygt ett år av arbete står Fristads showroom i det nya huvudkontoret utanför Borås klart. Arkitektkontoret Kjellgren Kaminksy står bakom interiören och har specialritat alla möbler samt all inredning. Vilket bland annat innefattar en ny receptionsdisk och displaymaterial som podier där skyltdockor placeras.

Valet av material baseras bland annat på att det ska gå hand i hand med kläderna som Fristads tillverkar. Showroomet präglas därför av naturmaterial som exempelvis plywood som ska par både en varm och rå känsla. De specialritade utställningsytorna gör det även möjligt att arbeta med material som grus och jord för att på så sätt kunna skapa rätt display. Kjellgren Kaminsky har även arbetat med återbruk av material genom att skapa exempelvis pallar och dynor i textiler från Fristads egen klädproduktion.

– Vi fick i uppdrag att skapa ett showroom som både kan fungera som ett avancerat skyltfönster men också en plats som bjuder in till möten. En plats där man gärna dröjer sig kvar, tar en kaffe eller svarar på mail. För att uppnå detta har vi noggrant specialritat all inredning och resultatet ser vi idag i form av ett rum som är lika mycket showroom som mötesplats , säger Fredrik Kjellgren, arkitekt och delägare, Kjellgren Kaminsky.

– Vi är mycket nöjda med projektets resultat. De nya miljöerna är platser där man vill vistas. En miljö med fin design som är varm och välkomnande och kan användas på flera sätt. Samarbetet har präglats av en öppen dialog och tillsammans har vi skapat en inbjudande atmosfär där alla känner sig välkomna, säger Anna Svensson, projektledare, Fristads.

Personalmatsal präglad av trä och gröna växter

Kjellgren Kaminsky har även inrett personalmatsalen i Fristads nya huvudkontor. Liksom
showroomet präglas matsalen av naturmaterial som plywood, dock med en kombination av gröna
växter för att skapa en mjuk och harmonisk stämning.

Bild: Kjellgren Kaminsky