Nyheter

Jape Ventgolv tar steget till eget bolag

Nu tar Jape Ventgolv AB steget och blir ett eget bolag. Jape startades 1984 med att utveckla och montera mekaniskt ventilerade golv.

Under dessa 35 år har det hänt en hel del på Jape, bland annat har produktsortimentet med kemikalier tillkommit och har blivit den huvudsakliga verksamheten.

Med välkända varumärken som Grön-Fri är Jape marknadsledande när det gäller alg- och mögelbekämpning och har numera en given plats i färg-och bygghandeln.

De båda produktgrupperna håller huset friskt men där slutar likheterna. Jape Ventgolv har en egen avdelning på Jape och försäljningen sker nästan uteslutande som objektsanpassade materialpaket.

Så nu tar Jape steget och delar upp företaget i två separata bolag med samma ägarstruktur som tidigare. Det befintliga Jape Produkter AB kör vidare med kemikalier och tillbehör, och det nystartade Jape Ventgolv AB tar över verksamheten med de ventilerade golven.

Pierre af Klinteberg, VD på Jape:

– Vi kan nu fokusera ännu bättre på de olika produktsegmenten. Efterfrågan av våra ventilerade golv ökar och nu när vi samlar våra resurser i Jape Ventgolv AB kan vi möta kundernas behov ännu bättre.

Denna ökade efterfrågan innebär att Jape Ventgolv behöver utöka personalstyrkan med en säljare.

– Vår största marknad finns i Stockholmsområdet och det är där vi ska öka vår närvaro, erättar Pierre af Klinteberg.

Jape Ventgolv AB utvecklar och marknadsför mekaniskt ventilerade golv och väggar. Ett Jape Ventgolv åtgärdar problem med fukt, lukt, emissioner och radon. Höjer även komforten och ger ett varmare golv. Systemet är P-märkt av RISE och miljöbedömt av Sundahus, Basta och Byggvarubedömningen.

Verksamheten för Jape Ventgolv AB startar direkt efter årsskiftet, 2020-01-01.

Bilden:
Ett Jape Ventgolv tar effektivt bort dålig lukt, fukt och radon från golv och väggar.
Bild: Jape Ventgolv