Nyheter

Ett femtiotal nya jobb när McDonald’s öppnar i Bollnäs

McDonald’s expansionsresa fortsätter och idag slås dörrarna upp för en ny restaurang i Bollnäs. Nyetableringen är ett steg i företagets ambitiösa mål av att växa med 30-40 restauranger i Sverige under de kommande fem åren. Öppningen i Bollnäs för med sig runt 50 nya jobbtillfällen till regionen och är utrustad med ett modernt tillagningssystem, digitala beställningskiosker, och bordsservering. Dessutom kommer elbilsburna besökare ha tillgång till ultrasnabb laddning.

Restaurangen i Bollnäs har de senaste beställnings- och tillagningssystemen vilket innebär att varje burgare tillagas direkt vid beställningstillfället och ger en ännu godare matupplevelse, samtidigt som matsvinnet minskas med ytterligare 20 procent. Gästerna kan, efter att ha beställt maten via de digitala beställningskioskerna eller i kassan, slå sig ned och bli serverade till bords av McDonald’s medarbetare.

– Som en av Sveriges mest tillgängliga restauranger jobbar vi ständigt för att göra vårt erbjudande tillgängligt för fler. Därför är vi stolta och glada över att få erbjuda Bollnäsborna en ny McDonald’s med en restaurangupplevelse i toppklass. Att få välkomna våra nya gäster och även 50 nya medarbetare till restaurangen känns väldigt roligt, säger Irfan Ahmad, Driftchef för McDonald’s Bollnäs.

Etableringen är också bekvämt lokaliserad för förbipasserande bilister och parkeringen har utrustats med 2 laddstolpar med laddning för elbilsburna gäster. En del av ett övergripande initiativ där McDonald’s vill bistå i uppbyggandet av infrastrukturen för ett fossilfritt resande på Sveriges vägar.

– Det är viktigt att vi tar ansvar och gör det enklare för våra gäster att göra goda val. Med en moderniserad restaurang tillgodoser vi inte bara våra gästers ökade krav på digitalisering, hög servicenivå och riktigt goda burgare utan även deras ökade krav på hållbara alternativ. Ett arbete som vi fortsätter jobba aktivt med, fortsätter Irfan Ahmad.

Utöver Bollnäs öppnar McDonald’s i december två nya restauranger i Nykvarn och Ödeshög, vilket ingår i den ambitiösa expansionsplanen där 30-40 restauranger ska öppnas runt i Sverige under de kommande fem åren. Parallellt sker också en utveckling av McDonald’s befintliga restauranger för att modernisera och förbättra gästupplevelsen, där merparten ska vara ombyggda under 2020.