Nyheter

Slutsålt i Brf Elins Trädgårdars i Växjö – nu laddar OBOS om för nytt systerprojekt

De 18 lägenheterna i Brf Elins Trädgårdar i Bredvik är slutsålda. Nu tar sig OBOS an ett nytt systerprojekt – Brf Ebbas Trädgårdar – med 26 lägenheter.

– Intresset är stort, med intressenter som har ”spillt över” från det förra projektet, säger projektutvecklare Cecilia Krantz.

I september byggstartade OBOS Brf Elins Trädgårdar med lägenheter från 45 upp till 124 kvm. Ett projekt med blandade målgrupper enligt Cecilia.

– Just för att vi har bredden här så får vi också allt från unga par till äldre som vill sälja villan. Det är roligt, och det har visat sig finnas många fördelar med bostadsområden med blandade målgrupper, både vad gäller trygghet och trivsel.

Systerprojektet Brf Ebbas Trädgårdar är just nu i projekteringsstadiet och Cecilia berättar att projektet i många avseenden kommer att påminna om sin storasyster.

– Det är 26 lägenheter på 1-3 rum och kök, och utseendemässigt kommer flerbostadshusen att spegla varandra. Det är helt enkelt för att vi ska skapa ett enhetligt OBOS-kvarter som är sammanhållet i stil och form.

Bredvik, där projekten växer fram, är en stadsdel i västra delen av Växjö stad, vid norra Bergundasjön. Ett område som har gått från relativt okänt till etablerat på kort tid.

– Vi är inte de enda aktörerna som bygger i området och här får man väl säga att vi hjälper varandra med våra byggstarter som visar att det händer en hel del i Bredvik, säger Cecilia.

Inför Brf Ebbas Trädgårdar har OBOS sett ett stort intresse, bland annat från intressenter som inte hann få en bostad i det första projektet.

– Ja, vi har fått mycket frågor från intresserade vilket såklart känns jätteroligt. Vi ser fram emot att säljstarta Brf Ebbas Trädgårdar under våren 2020, och fortsätter ta in intresseanmälningar löpande via webbsidan.