Nyheter

Niklas Malmfors ny VD för Österling Bygg AB

Anrika Österling Bygg AB med säte i Hedemora har rekryterat Niklas Malmfors till ny VD. Malmfors kommer senast från Tengbom arkitekter och tillträder tjänsten som VD i början av februari.

– Det är sunt att organisationer förändras och Österling Bygg har utvecklats otroligt mycket de senaste åren. Det är ett naturligt steg att ta in en duktig ledare, säger ägaren och nuvarande VD Mattias Österling.

Österling Bygg AB arbetar med traditionellt byggande; byggentreprenader, byggservice och har funnits sedan 1993. Idag är företaget verksamt i hela Mellansverige och har kontor i Hedemora, Sälen och Norberg.

– Inom våra två verksamhetsområden byggentreprenad och byggservice jobbar vi mot såväl små som stora kunder, säger Mattias Österling.

Niklas Malmström blir företagets hundrade medarbetare och Österling bygg omsätter idag omkring 400 miljoner kronor och enligt Mattias Österling innebär rekryteringen av en ny VD att företaget nu kan utvecklas ytterligare.

– Vår utveckling har gått snabbt och enligt plan de senaste åren. Och det här är ett stort steg för oss. Vi är ett företag med framtidstro och ser positivt på att föra in nytänk i organisationen, säger han.

– Vi har verkligen gjort ett grundligt arbete under rekryteringprocessen och hela tiden haft målbilden att vi ska hitta rätt VD, ledare för företaget. Annars får det vänta. Att vi nu även fått veta att Niklas är nominerad till ”Årets chef” i tidningen chef känns såklart extra roligt, säger Mattias Österling.

Niklas Malmfors kommer senast från Tengbom arkitekter där han arbetar som kontorschef och har suttit med i koncernledningen.

– Jag brinner för utveckling och har jobbat som chef och ledare i 23 år. Det här är en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an, säger han.

Niklas Malmfors har tidigare erfarenhet av byggsektorn då han tidigare arbetat på NCC och främst var det Österling Byggs goda renommé han fastnade för när han valde att tacka ja till tjänsten.

– Jag tilltalas av den omtalade Österlingandan som innebär att man tar ansvar för det arbete man gör. Företaget har stort fokus på kunden och vill fortsätta utvecklas för framtiden, säger han.

Ägaren Mattias Österling kommer fortsätta arbeta aktivt inom företaget men fokusera mer på affärs- och fastighetsutveckling. Och tillträdande VD Niklas Malmfors ser fram emot att komma igång.

– Nu vill jag börja lära känna medarbetare och organisationen och jobba nära ägarna kring den utveckling vi vill skapa, säger han.

Bilden:
Johan Englund, CFO och delägare, Niklas Malmfors, ny VD, Mattias Österling, VD och delägare.