Nyheter

K2A förvärvar hyresbostäder i Växjö

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Skanska Hyresbostäder Hovs Hagar AB som äger fastigheten Växjö Soluppgången 1 av Skanska. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 160 Mkr.

Skanska kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder bolaget med den underliggande fastigheten efter färdigställt projekt vilket är planerat till januari 2022. K2A kommer att erlägga betalningen i samband med tillträdet och avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten, som ligger 4 km norr om centrala Växjö, kommer Skanska bygga tre hus med sammanlagt 60 hyreslägenheter med en uthyrningsbar area om cirka 3 700 kvm. I en av byggnaderna kommer det att finnas en förskola för 125 barn med en uthyrningsbar area om cirka 1 100 kvm. Hyresvärdet uppgår till cirka 8,6 Mkr 2022.

Byggnaderna kommer uppfylla Skanskas egna hållbarhetsstandard – Skanska Grön Hyresbostad – vilket är ett program där bolaget fokuserar på olika parametrar i förstudie, genomförande och drift för att uppnå en god hållbarhet och minimera miljöpåverkan. Bland annat kommer solceller att installeras på taken och det kommer även att förberedas för laddstolpar för bilar.

– Detta är ett förvärv i linje med vår strategi att stärka vår position på orter med stark befolkningstillväxt och där det finns god efterfrågan på hyres- och studentbostäder. Vi har sedan tidigare två andra projekt i Växjö vilka planeras att färdigställas under 2022 och sammantaget kommer vi inom ett par år kunna erbjuda över 300 hyres- och studentbostäder, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

Bild: K2A