Nyheter

K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Höganäs

K-Fast Holding AB har köpt en fastighet med möjlighet att bygga upp till 300 hyresrättslägenheter i Viken, Höganäs kommun.

K-Fast Holding AB, en aktiv och engagerad fastighetsägare som erbjuder attraktiva bostäder i sydvästra Sverige, har förvärvat fastigheten Höganäs Viken 39:5. Tomten ligger i direkt närhet till K-Fastigheters tidigare projekt i Viken, där bolaget har sökt bygglov avseende 90 lägenheter enligt bolagets koncepthus Låghus.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till 53 mkr. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter har tillträtt aktierna. Säljare är Pervanovo Invest AB.

– Viken är ett attraktivt område vid Öresund och med korta avstånd till både Höganäs och Helsingborg och marknaden för vårt koncepthus Låghus är mycket stark, säger Jacob Karlsson, VD K-Fast Holding AB.

– Våra hus passar utmärkt på tomten som omfattar en yta upp till 25 000 BTA och vi planerar att etappvis bygga fler hus med 1-3 våningsplan. Vi ser goda möjligheter att möta de höga förväntningar på bra boende som våra hyresgäster har och vi vill även bjuda in utvecklare av andra upplåtelse-former mot att vi får köpa byggrätter av dem på andra orter.

Bild av Lorenzo Cafaro från Pixabay