Nyheter

Borglanda Fastighets AB förvärvar modern fastighet i Göteborg fullt uthyrd till Volvo Personvagnar

Borglanda Fastighets AB, ett av Pareto Securities nybildat bolag, har förvärvat fastigheten Sörred 8:8 i Göteborg.

Fastigheten är belägen i Torslanda cirka 7 km från centrala Göteborg och 3 km från Göteborgs hamn. Anläggningen, som utvecklats och byggts av säljaren Tornstaden, färdigställdes under tredje kvartalet 2018 och är fullt uthyrd till Volvo Personvagnar som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

Fastigheten har ett strategiskt läge vid huvudentrén till Volvo Personvagnars fabrik i Torslanda och byggnaden nyttjas av Volvo Bil som säljkontor, serviceverkstad och visningslokal för bilar som marknadsförs till Volvoanställda och företagskunder.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av denna moderna och högkvalitativa fastighet i ett strategiskt läge med en mycket stark hyresgäst. Fastigheten uppfyller väl vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden, säger Hampus Ållemark på Pareto Securities AB.

– När vi slutligen valde att sälja fastigheten för att frigöra kapital till utveckling av framtida projekt, var det viktigt för oss att hitta en seriös och långsiktig köpare som kan fortsätta driva en kvalitativ förvaltning. Vi känner oss mycket trygga med att Pareto och Borglanda Fastighets AB uppfyller dessa krav, säger Tornstadens koncernchef Jan Edlund.

Borglanda Fastighets AB förvaltas av Pareto Business Management AB.

Bild: Borglanda Fastighets AB