Nyheter

Egain Sustainable City Award för Oktober 2019 tilldelas Marks Bostads AB

Egain arbetar man varje dag för att hjälpa till att uppnå de mål för hållbar utveckling som presenteras av FN och undertecknats av över 130 länder. Byggnader står för 41% av Europas energianvändning och 36% av växthusgasutsläppen. Samtidigt sätter urbaniseringen än mer press på städernas förmåga att tillgodose människors behov.

Man tror att vägen till framgång går genom den smarta staden och vill lyfta fram företag och organisationer som bidrar till målen. Det finns inget snabb svar. Att skapa en bättre framtid är något vi måste göra tillsammans. Därför vill Egain lyfta fram bra exempel där man aktivt valt att vara en del av lösningen. Ett sätt som man valt att göra detta på är genom vårt nyinstiftade pris Egain Sustainable City Award. Utmärkelsen delas ut en gång per månad till en fastighetsägare(privat, allmännyttig eller Brf) som på något sätt genom sina fastigheter bidragit till en mer hållbar värld.

Som pris planterar Egain 50 st träd i vinnarens namn och överlämnar ett diplom som bevis på ett framgångsrikt arbete.

Mottagare av Egain Sustainable City Award för Oktober 2019 – Marks Bostads AB.

Motivering:
Med stor målmedvetenhet och framåtanda har Marks Bostads AB tagit sig an utmaningen att låta byggnader och dess hyresgäster vara en del av lösningen, inte problemet, när det kommer till att bekämpa klimatförändringarna. De har tidigt insett och tydligt markerat att för att lyckas med omställningen till hållbara fastigheter i sin kommun behöver fastighetsägare arbeta både med den fysiska fastigheten och samtidigt utveckla interna processer och kompetenshöjande aktiviteter. Marks Bostads AB har satsat på vidareutbildning av både medarbetare och hyresgäster i energi- och hållbarhetsfrågor och arbetar aktivt med hållbarhetsfrågan internt genom olika projekt och initiativ. Ett exempel är hållbart inomhusklimat där hyresgäster utbildas i hur de kan optimera inomhusklimatet och samtidigt minimera slöseri med energi. Detta arbete är en viktig komponent för att skapa hållbara städer, och därför är Marks Bostads AB mottagare av Egain Sustainable City Award för November 2019.

Stort grattis önskar Egain!

Alf Andersson, Energitekniker på Marks Bostad kommenterar:

– Vi är väldigt glada och stolta över att bli uppmärksammade på detta sätt och få ta emot Egain Sustainable City Award. På Marks Bostad tror vi på att arbeta tillsammans både internt inom Marks Bostad och externt med våra hyresgäster och leverantörer. Då är det extra viktigt med bra mätningar i fastigheterna, både för att vi ska veta men också för att kunna kommunicera detta till hyresgästerna på ett tydligt sätt. Det skapar dialog och engagemang kring hållbarhetsfrågorna.

– Vi ser att vårt arbete gett resultat främst i form av en ökad medvetenhet men också att många hyresgäster börjar ställa sig frågan vad man själv kan göra. Det är riktigt kul att se och vi kommer fortsätta att driva den utvecklingen i vårt bolag, samtidigt som vi prioriterar övriga hållbarhetsåtgärder i våra fastigheter.

Bilden:
Alf Andersson, Marks Bostads AB & Viktor Wernersson, Egain Group.
Bild: Egian