Nyheter

Hauschild+Siegel vinner Skånes arkitekturpris 2019

Malmöbaserade byggaktörs- och arkitektföretaget Hauschild + Siegel har belönats med Skånes arkitekturpris 2019 för projektet Brf Shiitake på Solbacken i Malmö. Varje år utlyser Region Skåne i samarbete med Sveriges Arkitekter Skåne ett skånskt arkitekturpris som premierar en god byggd miljö i Skåne.

Juryns motivering löd:

”Brf. Shiitake i Malmö har en enkel och självklar arkitektur där boendekvaliteten är hög. Arkitekternas läsning av platsens kvaliteter och förutsättningar är väl omhändertagen i arkitekturen. De boendes möjlighet att påverka rumsindelning och materialval är lovvärd, men det riktigt fina är närvaron av rum för både samvaro och enskildhet som uppstått tack vare radhusens och områdets utformning. Här finns privata respektive gemensamma rum och funktioner, såväl utomhus som inomhus, vilket skapar nya förvaltningslösningar och en vardaglig gemenskap för alla åldrar.”

Hauschild + Siegel bygger just nu flerbostadhuset Iggy med 69 hyreslägenheter på Sorgenfri i Malmö, inflyttning sommaren 2020.