Nyheter

Första spadtag för No.12 i Kristianstad

I veckan togs ett första spadtag för 76 nya bostäder på bästa läge mitt i centrala Kristianstad. Spadtaget togs av de köpande kunderna Per-Ola Stedt och Annica Engwall, Kristianstads stadsarkitekt Roger Jönsson, husets arkitekt Claus Uldal från Kanozi samt Magnus Björkander, VD på Wästbygg Projektutveckling AB. Bostäderna ska vara klara för inflyttning våren 2021.

– Det känns riktigt roligt att vara igång nu och att kunna bidra till stadens utveckling och stadskärna. Vi tror starkt på Kristianstad och med den försäljningsutvecklingen vi har nu kan det inte bli bättre, säger Magnus Björkander.

No.12 består just av tolv våningar och byggs i centrala Kristianstad med butiker, service, kulturliv och det nya busstorget precis runt knuten. Arkitekturen utstrålar elegans, vertikala linjer och slankhet. Alla lägenheter har generösa balkonger med fantastisk utsikt, stora sociala rum och längst upp på huset finns en gemensam takterrass.

Dagen till ära kom många glada lägenhetsköpare. Det bjöds på värmande gulaschsoppa och stämningen var på topp.

Bilden:
Första spadtaget för No. 12 togs av öpande kunderna Per-Ola Stedt och Annica Engwall, Kristianstads stadsarkitekt Roger Jönsson, husets arkitekt Claus Uldal från Kanozi samt Magnus Björkander, VD på Wästbygg Projektutveckling AB.
Bild: Wästbygg Gruppen