Nyheter

Riksbyggen byggstartar 68 hyresrätter i Stora Höga, Stenungsund

Nu inleder Riksbyggen byggandet av 68 hyresrätter i Fiskare Karlssons gård, Stora Höga, utanför Stenungsund. Inflyttningen är planerad att starta i maj 2021 och det nya kvarteret kommer att få en egen käpphästbana.

– Det är väldigt roligt att bygget nu är igång och att Riksbyggen tillför nya hyresrätter i Stora Höga och därmed också bidrar till tillväxten i Stenungsunds kommun. De nya bostäderna får ett mycket bra läge med både närhet till kommunikationer och fem minuters promenad till havet, säger Cecilia Trolin, projektledare på Riksbyggen.

Lägenheterna byggs i två plan i sex hus med 10-12 lägenheter i varje hus. De 68 hyresrätterna kommer att förmedlas av Boplats Göteborg. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1-4 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

– Hållbarhet är en viktig del i alla Riksbyggens bostadsprojekt och i Stora Höga vill vi göra något extra för den sociala hållbarheten. Vi kommer därför att bygga en käpphästbana som ska stå klar lagom till invigningen, berättar Cecilia.

I Stora Höga finns många barnfamiljer och de nya bostäderna byggs på tio minuters avstånd från skolan och ett stenkast från förskolan.

Bild: Riksbyggen