Nyheter

Stordalen satsar på lägenheter i Lund

Lunds näringsliv får förstärkning på bostadssidan när Strawberry Living hösten 2021 tillför cirka 60 nya longstaylägenheter i stan. Lägenheterna byggs i anslutning till hotellkoncernens Nordic Choice Hotels cirka 188 rum stora Comfort Hotel i stadsdelen Aromalund. Satsningen är den första i sitt slag där ett selected service-hotell och longstaylägenheter delar fastighet och faciliteter.

Tillsammans med byggherren Sjöson AB startar inom kort bygget av ett kombinerat longstayboende och hotell i stadsdelen Aromalund i centrala lund. Lägenheterna är tänkta att bidra med boende till Lunds expansiva näringsliv. Tillsammans med det nya Comfort Hotel så kommer fastigheten erbjuda bra boende för alla plånböcker på ett av stans bästa lägen.

– Lund är en stad som går från klarhet till klarhet. Jag har länge haft ögonen på staden och får nu äntligen möjlighet att både erbjuda stans näringsliv bra lägenheter för sin personal men också prisvärt korttidsboende på Comfort Hotel. Det här är en möjlighet som sällan kommer och jag är oerhört glad över det samarbete vi nu inleder dels med Sjöson men också med alla som vill till Lund, sa Petter Stordalen när han under tisdagen besökte platsen där fastigheten kommer byggas.

Och det är just läget och möjligheterna med både ett aktivt näringsliv och ett universitet i världsklass som gör staden intressant för en etablering.

– Alla känner till Lund. Det är inte bara en otroligt mysig stad utan fyller också kommunen till bristningsgränsen med världsledande forskning och utbildning samt några av vår tids mest imponerande näringar. Jag är oerhört imponerad av Lund och det som sker här och vill vara del i den utvecklingen, säger Stordalen.

Fastigheten byggs i stadsdelen Aromalund. Ett område som växer och där det är naturligt med ett dygnet-runt-öppet hotell.

– Vi såg tidigt potential i Aromalund och dess läge, vilket även Strawberry Living och Nordic Choice Hotels gör. Det känns bra och viktigt för staden att vi tillsammans kan berika den här delen av centrala Lund med både nya bostadskvarter och hotell, plus alla de kringtjänster som till exempel gymmet, som huset tillför. Det gynnar både invånarna, staden och dess gäster, säger Lars Sjöberg, Sjöson AB.

Nordic Choice Hotels har under en kort tid expanderat kraftigt i Öresundsregionen. En satsning som fortsätter med projektet i Lund.

– Jag sa ju att vi inte är klara. Nu lägger vi till centrala Lund på vår karta och har hittat ett jättefint läge precis nära den gamla vackra centrumkärnan och centralstationen. I Lund samlas världens smartaste människor och vi vill ge dem en skön plats att landa på över en natt men också en längre tid. Longstay-boende är det nya, det kommer växa sig stort och det är ingen slump att vi utvecklar det här konceptet i Lund. Med alla gästforskare som besöker staden är det en stark marknad för longstay, säger Petter Stordalen om etableringen i Aromalund.

Fakta om projektet:

Hotellkedja: Comfort Hotel som drivs av Nordic Choice Hotels
Longstaybolag: Företagsbostäder Sverige AB (Strawberry Living AB)
Byggherre: Sjöson AB
Antal hotellrum: preliminärt 188
Antal lägenheter: preliminärt 60
Barception: (restaurang, bar och reception)
Gym
Mötesrum
Arkitekt: Semrén & Månsson
Byggstart: mars 2020.
Planerad invigning: Q3 2021.

Bild: Strawberry