Nyheter

Brf Dragonen tar emot Egain Sustainable City Award

Egain arbetar varje dag för att hjälpa till att uppnå de mål för hållbar utveckling som presenteras av FN och undertecknats av över 130 länder. Byggnader står för 41% av Europas energianvändning och 36% av växthusgasutsläppen. Samtidigt sätter urbaniseringen än mer press på städernas förmåga att tillgodose människors behov.

Egain tror att vägen till framgång går genom den smarta staden och vill lyfta fram företag och organisationer som bidrar till målen. Det finns inget snabb svar. Att skapa en bättre framtid är något vi måste göra tillsammans. Därför vill Egain lyfta fram bra exempel där man aktivt valt att vara en del av lösningen. Ett sätt som man alt att göra detta på är genom det nyinstiftade pris Egain Sustainable City Award.

Utmärkelsen delas ut en gång per månad till en fastighetsägare(privat, allmännyttig eller Brf) som på något sätt genom sina fastigheter bidragit till en mer hållbar värld.

Som pris planterar Egain 50 st träd i kundens namn och överlämnar ett diplom som bevis på kundens framgångsrika arbete.
Mottagare av Egain Sustainable City Award för September 2019 – Brf Dragonen!

Motivering:
”Med satsningar som få tidigare vågat göra, i syfte att bidra till en mer hållbar stad tilldelas Egain
Sustainable City Award för september 2019 till Bostadsrättsföreningen Dragonen. Föreningen har
tagit sitt energi- och hållbarhetsarbete till en ny nivå. Satsningen på uppkopplade byggnader med
proaktiv värmestyrning tillsammans med investeringar i förnybar energi som bergvärme, solceller och kyla från berget har gjort dem extremt energieffektiva. Resultatet är en av de mest hållbara
flerbostadsfastigheterna i landet och en förebild för andra föreningar och fastighetsägare.
Att arbeta med byggnaders energianvändning och klimatpåverkan är något som alla fastighetsägare kan och måste arbeta med. Bostadsrättsföreningen Dragonen gör det på ett exemplariskt sätt.”

Åke Wiklund, Ordförande på Brf Dragonen kommenterar:

– För att vi skall nå de hållbarhetsmål som finns idag så måste alla titta på sin verksamhet, fundera på vad man kan göra lite bättre och också våga ta beslutet vad man skall börja med. Brf Dragonen vill vara med och göra det vi kan för att bidra till mer hållbara städer. För att vara med har vi utmanat både oss själva och våra externa leverantörer att tänka ett steg längre än gällande normer avseende till exempel energibesparande åtgärder, vilket har gett fantastiska resultat. Vi är glada och tacksamma över att bli uppmärksammade för detta arbete genom att motta Egain Sustainable City Award för oktober 2019.

Bilden:
Åke Wiklund, Ordförande på Brf Dragonen.
Bild: Egain