Nyheter

Paus för Othem Ejdern 6 i Slite

Under ett styrelsesammanträde 4 juni 2019, fattade GotlandsHems styrelse ett beslut om att projektet Nyproduktion Othem Ejdern 6 skulle gå vidare med en ansökan om bygglov samt skicka ut anbudshandlingar under oktober 2019.

Det rör sig om ett projekt för nybyggnation av cirka 20 hyreslägenheter i centrala Slite, med beräknad inflyttning vid årsskiftet 2020/2021.

AFFÄRSMÄSSIGHET

Det har dock uppdagats för GotlandsHem att under de förutsättningar och med de premisser som råder finns det risk att ett sådant investeringsbeslut står i strid med Aktiebolagslagen och lagen om Allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag.

Problemet med projektet är att det under rådande omständigheter är svårt att motivera investeringen affärsmässigt.

Styrelsen har nu beslutat att pausa projektet i Slite. Beslutet togs under ett styrelsesammanträde 22 oktober.

– Det bolaget nu behöver göra är att se över förutsättningarna i projektet samt förutsättningarna för att kunna genomföra en nyproduktion i Slite i enlighet med gällande ägardirektiv, säger Roger Wärn, ordförande, GotlandsHems styrelse.

VAD HÄNDER NU?

Vid nästa styrelsesammanträde, 3 december, tar styrelsen beslut om huruvida projektet ska återupptas, stoppas helt eller vara fortsatt pausat.

– Vi har kontinuerlig kontakt med vår ägare och vi ska vända på alla stenar vi kan för att försöka lösa det här, säger Roger Wärn.

VAD INNEBÄR DET HÄR?

Att styrelsen har valt att pausa projektet Nyproduktion Othem Ejdern 6 i Slite betyder att:

Ansökan om bygglov inte lämnas in till Region Gotland.
Anbudshandlingar för den aktuella byggnationen inte kommer att skickas ut.

Ovanstående punkter gäller tills annat meddelas från styrelsen och GotlandsHems ägare, Region Gotland.

Bild: GotlandsHem