Nyheter

Boplats Växjö – nu en del av Boplats Sverige

Från och med idag den 21 oktober finns Växjös kommunala bostadsbestånd även på www.boplatssverige.se – en nationell marknadsplats som samlar lediga hyreslägenheter i hela Sverige.

Idag hittar bostadssökande Växjöbostäders och Vidingehems hyreslägenheter även på www.boplatssverige.se. På Boplats Sverige samlas de kommunala bostadsbolagens lägenheter tillsammans med privata aktörers, vilket underlättar för bostadssökande och företag som vill flytta eller etablera sig i Växjö kommun.

– Växjö kommunkoncern vill göra det så enkelt som möjligt för våra nuvarande och blivande invånare att hitta ett boende i Växjö kommun. Att vara en del av Boplats Sverige är ett viktigt steg i denna riktning, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag (VKAB).

– Jag är glad att vi nu samlar lediga bostäder på en och samma hemsida oavsett om de ägs av ett kommunalt eller privat bostadsbolag. Boplats Sverige är ett bra komplement till Boplats Växjö – med Boplats Sverige får bostadssökande en enkel överblick av lediga bostäder i hela kommunen, säger Monica Skagne, kommunchef och vd, VKAB.

Boplats Växjö kommer att finnas kvar men bostadssökande kommer även att kunna se och prenumerera på bostäderna på Boplats Sverige. De som står i bostadskö hos Boplats Växjö behöver inte göra något utan bostadskön på www.boplats.vaxjo.se fungerar precis som tidigare.