Nyheter

Stort eluppdrag på Innovatum i Trollhättan

Assemblin ansvarar för såväl projektering och installation av samtliga elinstallationer när en sju våningar hög kontorsfastighet växer fram på området Innovatum i Trollhättan. Byggnad 103 är ännu ett spännande projekt på det historiska Nohab-området.

Omvandlingen av det klassiska Nohab-området i Trollhättan – till utvecklingscentret Innovatum – startade redan för 20 år sedan. Här har det vuxit upp moderna kontor, bostäder och byggnader för kultur, forskning och offentlig verksamhet, och området fortsätter att utvecklas hela tiden.
Heltäckande eluppdrag

Ett av de senaste projekten är Byggnad 103, en ny kontorsfastighet på sju våningar med över 10 000 kvm kontor och restaurang i bottenplan. Byggherren Kraftstaden har anlitat Serneke för projektet, som är en totalentreprenad. Assemblin har fått ansvaret för samtliga elinstallationer inklusive säkerhet, tele och datakom och även automation.

– Vi har under flertalet år och många intressanta projekt utvecklat ett samarbete med Assemblin El i Trollhättan som vi känner oss trygga med och vi är glada att tillsammans med dem, och övriga samarbetspartners, få uppföra Byggnad 103, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg AB.
Projektering i egen regi

Åtta-tio medarbetare från Assemblin är delaktiga i eluppdraget, som leds av projektledare Ulrik Karlsson. Assemblin sköter även projekteringen av elinstallationerna i egen regi. Ordersumman ligger på cirka 25 miljoner kronor.

– Det är en styrka hos oss att vi har en sådan bred kompetens, både gällande teknikområden och projektering, säger Anders Härling, filialchef Assemblin El i Trollhättan.

Fastigheten byggs enligt kraven i Miljöbyggnad Silver och kommer bland annat att ha solpaneler på taket. I mitten av 2020 väntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

– Innovatum ligger på historisk mark i Trollhättan, där verkstadsföretaget Nohab en gång i tiden bland annat byggde lok åt den ryske tsaren. Det är både intressant och viktigt för oss på Assemblin att vara med och bidra till utvecklingen av det här området, säger Anders Härling.

Byggnad 103 är en ny kontorsfastighet på det spännande utvecklingsområdet Innovatum i Trollhättan. Assemblin ansvarar här för samtliga elinstallationer. Illustration: Kraftstaden/Serneke/Contekton