Nyheter

Peab bygger skola i Jyväskylä i Finland

Peab har fått uppdraget att bygga en skola för Jyväskylän Tilapalvelu på Sohlberggatan i Keljonkangas, Jyväskylä i Finland. Kontraktssumman uppgår till 16 MEUR.

Med kapacitet för över 700 elever omfattar nya skolan i Jyväskylä klassrum för klass fem till nio, uppehållsrum, rum för elevvård och Keljonkangas bibliotek. Skolans lokaler ska även användas på kvällarna för fritidsverksamhet. Skolan består av två byggnader på totalt cirka 10.000 bruttokvadratmeter, kombinerade med en broliknande förbindelsegång.

– Keljonkangas skolan är ett stort och intressant uppdrag för Peab under år 2020 och 2021. Det är en naturlig fortsättning på våra uppdrag inom skolområdet. Vi kan utnyttja vår tidigare erfarenhet i detta projekt. Jyväskylän Tilapalvelu är en viktig beställare i Jyväskylä, och vi är glada över att få samarbeta, säger regionchef Matti Joensuu, Peab Finland.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i oktober 2019. Inflyttning är beräknad till augusti 2021.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2019.

Illustration: WSP Finland Oy