Nyheter

Peab bygger lägenheter i Tönsberg i Norge

Peab har fått uppdraget att bygga 64 lägenheter i Tönsberg i sydöstra Norge. Beställare är Selvaag Bolig och kontraktssumman uppgår till 103 MNOK.

Förra året avslutade Peab bostadsprojekten Signaturen och Sjöfront II i Tönsberg för Selvaag Bolig. Arbetschef Terje Kaasa Larsen är mycket glad över att ha fått förnyat förtroende från bostadsutvecklaren.

– På Peab har vi ett starkt fokus på att arbeta på ett sätt som ger oss nöjda kunder. Att Selvaag Bolig väljer oss för ett nytt projekt i Tönsberg, ser vi som en stor förtroendeförklaring och det bidrar till stor motivation i organisationen, säger Larsen.

Peab kommer att bygga allt från ett- till trerums lägenheter. Storleken varierar från 31 till 75 kvadratmeter. Det kommer också att vara en stor fyrarums takvåning på 142 kvadratmeter med en stor takterrass. Dessutom kommer Peab att bygga en nedre våning med parkeringsplatser och affärslokaler.

– Peab har redan gjort ett bra jobb med byggandet av Signaturen och Sjöfront II. Vi var nöjda med både ledning och hantverkare. Det var en bra arbetsmiljö på byggplatsen och kvaliteten på slutprodukten var god. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet på Dockside. Peab levererade det bästa erbjudandet, säger Rune Magnus Thomassen, regionchef på Selvaag Bolig.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i oktober 2019 och inflyttning är beräknad till oktober 2022.

Projektet orderanmäls i fjärde kvartalet 2019.

Illustration: Blår AS