Nyheter

Uppsala samlas mot nedskräpningen

Håll Sverige Rent, Uppsala kommun, Gränbystaden och Forumkvarteret går ihop för att tillsammans sprida kunskap om och engagera uppsalaborna i arbetet mot nedskräpning.

Den 7-13 oktober visas en utställning om skräp i Gränbystaden och Forumkvarteret. Under fredag, lördag och söndag pågår även aktiviteter kopplade till nedskräpning på de båda handelsplatserna. Mellan klockan 11-13 varje dag kan du träffa experter från Håll Sverige Rent och personal från Uppsala kommun.

– Vi vill uppmärksamma vad som händer när skräpet slängs på marken och engagera uppsalaborna på ett roligt sätt, utan pekpinnar. Vårt mål är att hålla Uppsala rent, tryggt och snyggt men det spelar ingen roll hur många soptunnor vi ställer ut om de inte används. Jag hoppas att den här kampanjen ska upplysa och involvera många uppsalabor, säger Sofia Hellström, projektledare Uppsala kommun.

Det kommer att finnas skräpplockningspåsar att hämta i Gränbystaden och Forumkvarteret under veckan. Alla får vara med och delta i det område i Uppsala som önskas.

– Vi är glada att vi med våra gemensamma resurser kan genomföra denna aktivitet och engagera unga och gamla Uppsalabor i kampen för vår vision: Ett Sverige där ingen skräpar ner, säger Stefan Hållberg, områdesansvarig kommun Håll Sverige Rent.

Från och med 7 oktober har de som antagit skräputmaningen också chans att vinna en cykel värd upp till 5 000 kronor genom att motivera varför just den skräpinsatsen var den bästa. Totalt utses två vinnare. Motiveringen görs på Håll Sverige rents hemsida hsr.se/skräputmaningen eller på Instagram med hashtagen #skraputmaning.

Foto: Håll Sverige Rent