Nyheter

Scandinavium redo för handboll igen

Efter förra veckans inställda match mellan Redbergslid och Skövde, på grund av kondens på golvet, vidtar Got Event nu ett antal åtgärder för att undvika problemet. Åtgärderna riktas främst in på att möjliggöra en ökad ventilation och begränsa fuktig luft att komma in i arenan.

– Att kondens bildas i en ishall vid denna tid på året är inget ovanligt. Normalt sett hanterar vi det genom att öka ventilationen och höja temperaturen i arenan. Av olika anledningar lyckades vi tyvärr inte riktigt med det vid den senaste matchen, säger Christer Falk, avdelningschef på Got Event.

Inför matchen på måndag (23 september) när Redbergslid möter Alingsås ligger fokus på att begränsa att fuktig luft kommer in i arenan och att skapa bättre förutsättningar för luften att cirkulera i arenan.

– För att underlätta ventilationen väljer vi att montera ned hockeysargen och att inte rama in planen med några draperier från taket, säger Christer Falk.

Nu låter man RIK träna med de nya förutsättningarna under helgen så att de känner sig trygga i arenan. Scandinavium har en oerhört pressad evenemangskalender med snabba omställningar och man gör allt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla arrangörerna.

– Det är klart att dessa åtgärder leder till en något sämre evenemangsupplevelse men om det är vad som krävs för att undvika kondens så är vi positiva, säger Carl Magnus Källfelt, Redbergslid IK:s ordförande.