Nyheter

Ekoligens etablerar sig i Catenas lokaler i Kungälv

Den 8 000 kvm stora fastigheten Muttern 6 som nyligen förvärvades av Catena har fått ny hyresgäst. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Ekoligens som bland annat tillverkar klädgalgar av cellulosa som ersätter plast i allt större utsträckning. Bolagets produktionsteknik ger upp till tolv gånger lägre koldioxidutsläpp än vad plasttillverkning gör.

– Att Catena kan vara med och bidra till att en spännande och hållbar aktör som Ekoligens kan fortsätta sin tillväxtresa känns otroligt bra, säger Johan Franzén, Catenas Regionchef Göteborg.

– Vår ambition är att skapa innovativa produkter och material som är både ekologiskt och ekonomiskt hållbara, vi är mycket nöjda med Catenas flexibla och lösningsorienterande bemötande och ser fram emot ett långt samarbete, säger Anders Nylander VD på Ekoligens.